Hai că azi de dimineată mă simt în formă mare… Sunt trează de la 6 jumate (se poate zice că mă odihnesc, nu, din moment ce mă trezesc cu noaptea-n cap singurică, fără ceas), m-am culcat la 9, era de așteptat. Ana a fost o darling și a adormit la 8, după o baie fierbinte (în sfârșit am reușit și eu să-i fac mult dorita baie fierbinte!) și s-a trezit decât o singură dată azi noapte. Ieeei! Și e și lună plină (da, da, nu râdeți, că de fiecare dată cand e lună plină am observat că Ana doarme mai prost… sunt dusă, stiu… :D).

Vă ziceam zilele trecute că Ana are mucișori, i-a căpătat în ultimele zile în New York, că tot adormea afară, transpira și uite-așa. Sau pur și simplu a fost de la schimbarea bruscă de temperatură (de la 27 câte erau în Hong Kong la cele 16 ale New Yorkului).
Ceea ce vreau să zic este că atunci când Ana e răcită ușor, fac ce am învățat de la Buni. Îi fac o baie fierbinte, care să imite într-un fel condițiile de producere a febrei. Știți că febra ajută, da? Adică temperatura aia ridicată (aici trebuie avută grijă să nu depășească 39 de grade, pentru că e riscul convulsiilor) este semn că organismul e sănătos, că luptă cu microbii, virușii din organism, așa îi omoară, îi coace la foc mediu… 😀 știți voi, nu vă mai zic și eu. Ei, reproducând condițiile unei febre printr-o baie fierbinte ajutăm organismul în cazul unei răceli.
Eu o pun pe Ana în apă călduță și cresc temperatura treptat, cât să suporte și ea. Aburii aceia și temperatura apei îi fac foarte, foarte bine. După baie o usuc bine și teoretic ar trebui să stea cu haine un pic mai grosuțe, din bumbac, să transpire (o saună artificială, dacă vreți). Practic aici e călduț și Ana oricum nu stă înfofolită. Așa că am dat-o numai cu cremă pe piept și un pic pe spate (acasă am una naturală pe bază de ulei de eucalipt), aici am cumpărat vaporub și am avut o noapte bună. Sunt absolut convinsă că azi va avea mai puțini mucișori.

Eu nu pot să o uit pe Buni la saună, după ce își face o baie din asta… e ca un răcușor și îi curg transpirațiile, valuri, valuri… dar e ca nouă după, ca să o citez!
Și dacă aș fi avut și supa minune de oase, în două zile Anei i se duceau mucișorii! Garantat!

În altă ordine de idei, imediat mi se trezesc mușteriii și o pornim la drum. Azi închiriem mașina și o pornim cătinel spre Orlando, unde vom șede două zile, timp în care ne vom plimba prin oraș un pic și vom vedea Sea World și Discovery Cove. După care petrecem o zi pe plajele faimoase din Miami (vă dași seama că am în cap numai episoadele din Miami Beach, da? :D), înnoptând apoi în Ford Lauderdale, de unde vom pleca sâmbătă dimineața spre San Francisco.
Urmează trei zile frumoase, cu soare, plajă și nisipuri albe….

Promit că pun și poze, cât de curând pot.
Până una alta vă las una cu piscina micuță, cochetă, poză pe care am făcut-o aseară.

Cu drag,
Mama lu’ Ana și a lu’ Alex

2 gânduri despre “Febra artificiala

  1. in primul rand multumesc pentru ca mi-ai dat ocazia sa fiu virtualiceste alaturi de voi. :)Toate postarie si pozele voastre din state cun minunate. 🙂 Sunt de-a dreptul invidioasa. 😉 Sa va fie bine si in continuare.pupici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s