I. Osânză 1/2 kg
Faină 230gr
Se frământă.

II. Aluatul
Faină 470gr
Otet 2linguri
Apă minerală 250ml
Ouă 2
Gălbenușuri 2
Smântână 100ml

Se frământă și se bate (se aruncă în sus și se trântește de masa de lucru cu putere).
Se împarte în două. La fel și osânza.

Se întinde o parte din foaia de aluat pe un pat de făină și se unge cu o treime din osânză. Se presară faină pe foaia de aluat pentru a avea osânza aderență mai bună. Se împăturește (și aici e o artă, dar durează o eternitate să explic ce și cum, e o adevărată schemă) și se dă o jumătate de oră la rece. Se repetă operațiunea de 3 ori.
Apoi se dă la rece, din nou. Toată noaptea.

Ăsta e aluatul de bază pentru orice foietaj, practic.

De vis, vă zic!
Pozele sunt făcute la lumina becului, că așa se fac prajiturile, dimineața devreme. Cu copiii jucandu-se pe la picioarele tale, intr-o bucătărie caldă.

20121230-080511.jpg

20121230-080529.jpg

20121230-080607.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s